Alle vaak gestelde vragen kun je hier lezen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

FAQ

Het aantal PE-punten dat je ontvangt verschilt per training. Door de training bij te houden, behoud je ook meetbaar de kennis. Het bijhouden van de kennis kost minder tijd dan de eerste keer dat je de training volgt. Daarom krijg je, wanneer je de kennis bijhoudt, 25% van de originele studiepunten.

Het is de bedoeling dat je alle vragen in de training je eigen maakt. Dit wordt ook wel ”gemasterd” genoemd. Wanneer je 90% van de vragen hebt gemasterd, ontvang je een certificaat. Wanneer je de certificaten 6 maanden volhoudt, ontvang je de PE-punten. Dit betekent niet dat je de vragen dagelijks hoeft te spelen.

Ja. Wanneer je een training bijhoudt, krijg je wederom 25% van de PE-punten van jaar 1. Het kost je minder tijd om de training bij te houden, dan om deze de eerste keer te masteren.

Voor onze trainingen maken we gebruik van een vernieuwde leermethode: ”Knowingo+”. Hiermee kun je effectief en meetbaar kennis opdoen door een paar minuten per dag vragen op je telefoon of tablet te beantwoorden. Dit blijkt veel effectiever dan andere vormen van leren, waardoor je sneller op het gewenste niveau zit en blijft. Door de vragen regelmatig te herhalen blijft de kennis namelijk behouden. Bij andere trainingsvormen verlies je 75% van de opgedane kennis binnen een week.

We hebben verschillende nascholingen beschikbaar gesteld. Deze nascholingen kun je hier bekijken onder het kopje ‘trainingen’.

Je kunt zelf indelen hoeveel je speelt, maar er wordt aangeraden om gemiddeld 2 minuten per dag te spelen. Op deze manier haal je het meeste uit de trainingen.

Je kunt via ons systeem maximaal 10 PE-punten halen per jaar.

  1. Koppel elke 2 maanden een nieuwe training aan je account. Je bouwt dan van de nieuw gekoppelde nascholing kennis op terwijl je de kennis van de oude topics onderhoudt.
  2. Speel elke dag 2 minuten (2 rondes van 7 vragen). 5 keer per week 3 minuten, 4 keer per week 4 minuten, of 3 keer per week 5 minuten is ook prima. Train minimaal 3 keer per week. Indien je dit niet uit jezelf kunt opbrengen, zet het dan in een agenda om jezelf eraan te herinneren. Een geschikt moment is bijvoorbeeld tussen afspraken door, of als een afspraak is afgezegd.
  3. Speel “snel spelen” in Knowingo+. Wanneer je dit gebruikt kiest het systeem de training die jij nodig hebt. De onderwerpen waar jij de neiging van hebt om die te vergeten zal hij opnieuw aanbieden, waardoor je je kennis zo optimaal mogelijk (lees in zo weinig mogelijk tijd) behoudt.

Klik hier voor de instructies voor de Leffectief Verloskunde Portal en voor Knowingo+.

Wij hebben een team samengesteld van verschillende experts:

  1. De Kennishouder: De expert op het gebied van de verloskunde zorgt ervoor dat alle trainingen inhoudelijk kloppen.
  2. De Onderwijskundige: De onderwijskundige zorgt dat alles onderwijskundig klopt. Is er voldoende balans tussen moeilijke en makkelijke vragen? Zijn de antwoorden niet te makkelijk etc.
  3. De E-learning specialist: De e-learning specialist maakt alle trainingen. Zij ontwikkelt alle vragen en werkt nauw samen met de kennishouder en onderwijskundige om de trainingen te perfectioneren.
  4. De DTP-medewerker: De DTP-medewerker zorgt ervoor dat alle vragen worden voorzien van een afbeelding.
  5. De Taalkundige: De taalkundige zorgt ervoor dat alle trainingen grammaticaal en taalkundig kloppen.

Dit team werkt nauw samen om de trainingen tot een succes te maken. Doordat iedereen focust op zijn expertise, kunnen we het meest effectief werken.

Leffectief Verloskunde biedt trainingen aan via het leerplatform Knowingo+. Hiermee doe je kennis op door een aantal minuten per dag vragen op je telefoon te beantwoorden. Via de Portal van Leffectief Verloskunde kun je deze trainingen aan jezelf koppelen. In het dashboard van de Portal zie je precies hoever je met welke training bent en wanneer je eventuele studiepunten zult behalen. Indien je een training met studiepunten gehaald hebt worden deze automatisch bijgeschreven bij PE-online. Het voordeel van de Portal van Leffectief Verloskunde is dat het specifiek is ontwikkeld voor de verloskunde branche.

Per training heb je toegang tot verschillende statistieken over hoe jij het doet. Hoever ben je met de trainingen? Hoeveel tijd heb je al besteed en hoeveel moet je nog?

Om toegang te krijgen tot de Portal kun je hier een account aanmaken. Nadat je een account hebt aangemaakt, heb je toegang tot het Demo account. Kijk gerust rond en probeer een training. Om een account aan te schaffen, en dus toegang te krijgen tot meer trainingen, ga je naar profiel en dan naar subscriptie. Hier kun je een jaaraccount aanschaffen. Je krijgt dan direct toegang tot alle trainingen in dit jaaraccount.

 

Het koppelen van trainingen gaat snel en eenvoudig. Wanneer je een jaaraccount hebt aangeschaft, ga je naar trainingen. Je kiest een training die je wilt volgen en drukt op start. Je training is direct gekoppeld en je kunt beginnen.

Bij het koppelen van de eerste training krijg je een mailtje van Knowingo+. Via dit mailtje kun je een account aanmaken voor Knowingo+.

Je kunt je statistieken eenvoudig zien op de hoofdpagina van de Portal. Hier staat alles wat je moet weten met betrekking tot jouw trainingen.

Nadat je een certificaat in Knowingo+ hebt gehaald, wordt er een nieuw topic aan je gekoppeld in Knowingo+. In de Leffectief Verloskunde Portal kun je zien hoeveel topics een training heeft. Je kunt dus direct aan de slag met een volgende topic. Behaal alle certificaten in Knowingo+ van de topics om een training te voltooien. Je ontvangt de PE-punten, wanneer de certificaten in Knowingo+ 6 maanden geldig zijn.

Nadat je alle certificaten van een training in Knowingo+ hebt gehaald, moet je niet stoppen met de training. Het is belangrijk dat je blijft trainen. Het is de bedoeling dat je de certificaten 6 maanden geldig houdt. Je ontvangt de PE-punten, wanneer de certificaten in Knowingo+ 6 maanden geldig zijn.

Je kunt je wachtwoord eenvoudig resetten via de inlogpagina. Ga naar reset wachtwoord en vul je e-mailadres in. Je krijg een mailtje met een nieuw wachtwoord. Nadat je weer bent ingelogd, kun je je wachtwoord veranderen via je profiel.

Je gebruikersnaam is het e-mailadres waarmee je een account hebt aangemaakt.

In de Leffectief Verloskunde Portal kun je eenvoudig je training ontkoppelen. Bekijk de training en klik rechtsboven op ”training stoppen”. Je training wordt vervolgens ontkoppeld. Wanneer je een training ontkoppelt, gaat je voortgang NIET verloren.

Bij Knowingo+ draait het om herhaling. Via vragen die herhaald worden doe jij kennis op die je nodig hebt in je werk. Knowingo+ kun je overal spelen en wanneer je zelf wilt, zolang je maar een mobiel of tablet bij de hand hebt. In plaats van urenlang leren, kun je door een paar minuten per dag te leren voldoende kennis opdoen over jouw vakgebied.

Wanneer je voor het eerst een training aan jezelf koppelt in de Portal, krijg je een mailtje van Knowingo+ om een account aan te maken.

Je kunt de app installeren via de Apple App Store (iOS) of via de Google Play Store (Android).

Wanneer je een account hebt aangemaakt, kun je de app downloaden. Vervolgens kun je de app openen en kun je inloggen met je zelfgemaakte gebruikersnaam en wachtwoord.

Wanneer je je wachtwoord vergeten bent, kun je het opnieuw aanvragen. Open de app en klik op ”wachtwoord vergeten”. Je voert je e-mail in en krijgt vervolgens een mail om je wachtwoord aan te passen.

Je gebruikersnaam is de e-mail waarmee je je hebt aangemeld.

Betalingen kunnen worden gedaan door middel van iDEAL.

Twee maanden voordat het account verlengd wordt, krijg je een e-mail. Wanneer je account niet wordt opgezegd, wordt deze automatisch verlengd.

Je kunt in onze privacyverklaring lezen welke persoonsgegevens wij verzamelen en met welke reden.

Wil jij weten welke persoonsgegevens we van jou hebben op dit moment, download dan het Data request formulier en stuur deze ingevuld naar info@leffectiefverloskunde.nl.

Ja, een studentenabonnement heeft alle mogelijkheden van een regulier abonnement. Je zult alleen als student nog geen BIG-nummer hebben. Wanneer jij een BIG-nummer hebt ontvangen, kun jij deze toevoegen en vanaf dan krijg je PE-punten voor trainingen die je afrondt