Door verloskundige voor verloskundigen!

Het team van Leffectief Verloskunde en ik (Joost de Jong) ontwikkelen de trainingen voor verloskundigen. Daarnaast hebben bij een enkele training de makers van de richtlijnen van de KNOV meegewerkt als onderdeel van de pilot van Leffectief Verloskunde en de KNOV.

Ik ben al sinds 2002 werkzaam als verloskundige. Al jaren had ik een onvrede over bestaande nascholingen. Immers, te vaak was ik bij een nascholing waar het gezellig was om mijn collega’s te ontmoeten, maar waarbij het effectief leren en onthouden grotendeels ontbrak. Daarom heb ik samen met Leffectief en de KNOV de schouders eronder gezet om Leffectief Verloskunde te creëren.
Dit is een simpele en doeltreffende manier van leren, die ook nog eens meetbaar resultaat oplevert. Ik werk al jaren in de verloskunde, met een eigen praktijk en echocentrum. Ik ben een early-adopter als het gaat om nieuwe technieken en mogelijkheden. En als het gaat om de verloskunde is het mijn overtuiging dat een gedegen kennisbasis bijdraagt aan de kwaliteit van het vak. Het is mijn passie om kennis over te dragen. Ik doe dit onder andere door het begeleiden van studenten en het geven van lessen aan kraamverzorgsters. Daarnaast post ik actief op LinkedIn over verloskunde en aanverwante onderwerpen.

Leffectief is specialist in leren via Knowingo+ en ontwikkelt al jaren trainingen via de app. Oude scholingsmethodes zijn bewezen minder effectief.

Wil je in contact komen, nodig me dan uit op LinkedIn.

Joost de Jong
Eerstelijns verloskundige en echoscopist